متاسفانه مرورگر شما از سایت جهان پروژکتور پشتیبانی نمیکند
لطفا از لینک زیر مرورگرتان را بروزرسانی یا یک مرورگر دیگر دریافت کنید
browsehappy.com

انواع لامپ ویدئو پروژکتور

لامپ ویدئو پروژکتور

قدیمی‌ترین منبع نور ویدئو پروژکتور که هنوز نیز انرژی آن را تامین می کند، لامپ ویدئو پروژکتور است. لامپ ویدئو پروژکتور مهمترین قسمت پروژکتور شماست، چراکه نوری را ایجاد می کند که از طریق سیستم DLP یا LCD می درخشد و تصاویر واضح دستگاه شما را ایجاد می کند.

توصیف فنی یک لامپ ویدئو پروژکتور مدرن این است که یک لامپ قوسی بخار جیوه ای با فشار بسیار بالا است. لامپ های پروژکتور یک فناوری بسیار پیچیده دارند و با توجه به مشخصات هر لامپ، هزینه تولید آن ها ممکن است بسیار بالا رود بنابراین، قیمت لامپ ویدئو پروژکتور می تواند بسیار بالا باشد.

این لامپ‌ها در حقیقت از مهم‌ترین قطعات تشکیل‌ دهنده ویدئو پروژکتورها و بخش قابل تعویض این دستگاه ها می باشند. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع لامپ ویدئو پروژکتور، قیمت و عمر آن ها آشنا کنیم و به ارائه مطالبی در این زمینه بپردازیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه  ویژگی های ویدئو پروژکتور و قطعات جانبی آن ها می توانید به مقالات مرتبط در وبلاگ ما مراجعه کنید.

انواع لامپ ویدئو پروژکتور

در حالت کلی می‌توان لامپ ویدئو پروژکتورها را شامل لامپ‌های هالید فلزی، لامپ‌های هالوژن و لامپ پروژکتور LED دانست. هر کدام از انواع این محصولات، ویژگی‌های خاصی دارند و دارای خصوصیات منفی و مثبت مخصوص به خود هستند.

لامپ‌های هالید فلزی

رایج‌ترین نوع لامپ در ویدئو پروژکتورها لامپ‌های متال هالید (Metal Halide Lamps) هستند. لامپ های هالید فلزی بسیار کارآمد هستند و نور سفید قوی دارند. طول عمر لامپ های هالید فلزی بالا است جزو لامپ های با دوام محسوب می شوند و در ضمن قیمت مناسبی دارند.

معایب لامپ های هالید فلزی

  • لامپ های هالید فلزی در حین کار حرارت بالایی دارند و برای خنک شدن، به فنی با سرعت بالا نیاز است. در ویدئو پروژکتورهایی که به خوبی طراحی نشده‌اند و کیفیت پایینی دارند، ممکن است صدای فن مزاحم تماشایتان شود.
  • در هنگام راه‌اندازی، لامپ های هالید فلزی به حدود یک دقیقه زمان نیاز دارند تا به روشنایی کامل خود برسند و پس از خاموش شدن نیز دوباره به یک دوره خنک‌سازی یک دقیقه‌ای نیاز دارند.
  • یکی دیگر از معایب انواع لامپ ویدئو پروژکتور هالید فلزی این است که در صورت قطع برق در حین کار ویدئو پروژکتور، امکان خنک کردن لامپ از طریق فن وجود ندارد در نتیجه باعث گرم شدن بیش از حد لامپ و کاهش عمر آن می شود.
  • در صورت نصب غلط لامپ هالید احتمال نشت جیوه‌ی موجود در آن وجود دارد. در صورتی که از لامپ های هالید فلزی استفاده می‌کنید، مراقب باشید که احتیاط لازم در رابطه با آن‌ها را رعایت بفرمایید.

انواع لامپ ویدئو پروژکتور

لامپ ویدئو پروژکتور LED

ویدئو پروژکتورهای LED  از لامپ‌های کوچک LED در رنگ‌های قرمز، سبز و آبی استفاده می‌کنند و در نتیجه  نیازی به تجزیه‌ی نور سفید به رنگ‌های تصویر ندارند. لامپ‌های LED دارای عمر بسیار طولانی هستند. این لامپ ها برخلاف متال‌ هالیدها که از بخار بودند، حالتی کاملا جامد دارند و این موضوع هم خطرات احتمالی جیوه را از بین می‌برد و هم ویدئو پروژکتورهای LED را بسیار بادوام‌تر از انواع آن با لامپ هالید فلزی می‌کند.

در ویدئو پروژکتورهای LED پس از روشن کردن نیاز به زمان برای رسیدن به بالاترین کیفیت لامپ ندارید زیرا این لامپ‌ها به روشن شدن و توقف سریع‌شان معروف هستند و حتی به فن و سر و صدای آن‌ها نیز نیاز نخواید داشت.

از دیگر مزایای لامپ‌های ویدئوپروژکتور LED این است که نور آن‌ها را می‌توان به طور مستقل کنترل کرد. مثلاً در صحنه‌ای که نیازی به رنگ قرمز نیست، می‌توان خروجی لامپ‌های رنگ قرمز را با کم‌نور کردن خود لامپ یا با استفاده از عنبیه‌های پاسخ سریع از بین برد که در نتیجه کنتراست آن به طرز شگفت انگیزی افزایش پیدا می کند.

معایب لامپ ویدئو پروژکتور LED:

  • از مشکلات اصلی پروژکتورهای LED می‎‌توان به نور کم‌تر آن‌ها نسبت به لامپ‌های هالید فلزی اشاره کرد. البته این مشکل با ایجاد تاریکی مطلق در اتاق، قابل حل است.
  • قیمت لامپ ویدئو پروژکتور LED بالاتر از دیگر انواع لامپ ویدئو پروژکتور است.

لامپ هالوژن

لامپ‌های هالوژن، رشته‌ای هستند و درون آن‌ها گازهای فشرده خنثی و عناصر هالوژن مثل ید و برم وجود دارد. این لامپ‌ها با نور سفید گرم و آرامش‌بخش‌شان شناخته می‌شوند.

از ویژگی های مثبت لامپ های هالوژن، کوچک بودن اندازه و روشنایی زیاد آن‌هاست که منجر به ایجاد تصویر بسیار خوبی می شود. لامپ‌های هالوژن متفاوت از دیگر انواع لامپ ویدئو پروژکتور، نوری زرد رنگ ساطع می‌کنند و البته قیمتی پایین‌تر دارند.

معایب لامپ هالوژن:

  • در این نوع نیز مانند هالیدهای فلزی حرارت بالایی وجود دارد، پس سر و صدای فن را در نظر بگیرید.
  • لامپ های هالوژن طول عمری نسبتاٌ کوتاه دارند در نتیجه نیاز به تعویض در آن‌ها بالاست. لامپ‌های هالوژن، تنها می‌توانند ۴۰ تا ۷۰ ساعت عمر و دوام خود را حفظ نمایند
  • لامپ های هالوژن به دلیل تاثیر چربی‌های معلق موجود در هوا و ذرات گرد و غبار بر آن ها ممکن است عمر کوتاهتری پیدا کنند در نتیجه انتخاب خوبی برای پروژکتورهای مورد استفاده در محیط باز نیستند.

دسته بندی لامپ ویدئو پروژکتور

دسته بندی انواع لامپ ویدئو پروژکتور

لامپ‌های ویدئو پروژکتور را می‌توان طبق یک طبقه‌بندی دیگر، به انواع حبابی و فریم دار نیز دسته‌بندی نمود.

لامپ‌های حبابی برای تعویض شدن به لحیم‌کاری نیاز دارند. از طرف دیگر برای جایگزین شدن آن‌ها باید سیم‌کشی نیز انجام شود. این نوع از لامپ‌ها نور ضعیف‌تری نسبت‌ به نوع فریم دار این محصولات دارند. نوع فریم دار این لامپ‌ها را می‌توان به‌ راحتی و بدون نیاز به عملیات لحیم‌کاری، تعویض و جایگزین نمود.

قیمت لامپ ویدئو پروژکتور

برای افرادی که قصد خرید لامپ ویدئو پروژکتور دارند در نظر گرفتن قیمت این محصولات نکته بسیار مهمی است. لازم است بدانید که لامپ ویدئو پروژکتورها معمولا قیمت بالایی دارند. زیرا فرایند ساخت این محصولات، پیچیده و هزینه بر است.

قیمت لامپ ویدئو پروژکتور ها به چند عامل مرتبط می باشد. یکی از مهم‌ترین این عوامل، میزان وات مصرفی لامپ مورد نظر است. بنابراین پیش‌ از خرید این محصولات باید به این نکته توجه داشته باشید که محصول مورد نظرتان، چند وات برق مصرف می‌کند. از طرف دیگر در نظر گرفتن میزان روشنایی این محصولات نیز در فرآیند خرید اهمیت قابل‌ توجهی دارد و قیمت این محصولات را تحت تاثیر قرار می دهد.

از دیگر عوامل مؤثر بر قیمت این لامپ‌ها می‌توان به برند و شرکت سازنده آن‌ها اشاره کرد. همان‌طور که می‌دانید محصولات هر کدام از شرکت‌های سازنده کیفیت‌های ویژه‌ای دارند و خصوصیات آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است. همچنین عامل مؤثر دیگر در تعیین قیمت این لامپ ها، میزان عمر و دوام آنها است.

لامپ ویدئو پروژکتور

عمر لامپ ویدئو پروژکتور 

با توجه به نوع و کیفیتی که هر یک از انواع مختلف لامپ‌های ویدئو پروژکتور ها دارند انتظار می‌رود که تا مدت زمان نسبتاً مشخصی دوام بیاورند که به این مدت، عمر لامپ می‌گوییم. عمر لامپ با تعداد ساعت بیان می‌شود و معمولاً چیزی بین 1500 تا 2000 ساعت است؛ البته مدل‌های جدیدتر ممکن است عمر 5000 ساعت و بیشتر نیز داشته باشند.

محافظت از لامپ ویدئو پروژکتور

برای محافظت از لامپ‌های ویدئو پروژکتور بهتر است به موارد زیر عمل کنید این محافظت ها در طول عمر لامپ تاثیرگذارند.

  • لامپ ویدئو پروژکتور نباید برای ساعت های طولانی روشن بماند و پیوسته کار کند.
  • در صورت خرابی فن ویدئو پروژکتور حتما آن را تعویض نمایید تا دستگاه خنک شده و لامپ آسیب نبیند.
  • توان لامپ شما باید با توان دستگاه ویدئو پروژکتور هم خوانی داشته باشد و بیش از ظرفیت و گنجایش دستگاه شما نباشد.
  • توجه به کاتالوگ لامپ و مطالعه آن و کمک از کارشناسان این زمینه می تواند باعث محافظت بهینه از دستگاه شما و لامپ آن شود.

جمع بندی

ویدئو پروژکتورها با گذشت زمان محبوب و محبوب‌تر می‌شوند و این محبوبیت نیاز به خرید لامپ را نیز روز به روز افزایش می‌دهد. در این مقاله تلاش کردیم شما را با انواع لامپ ویدئو پروژکتور آشنا کنیم و نکات مثبت ومنفی هرکدام را برشمردیم.

برای داشتن انتخابی بهتر و هوشمندانه تر می توانید با مشاوران و کارشناسان آگاه ما در این زمینه تماس بگیرید و از راهنمایی آن ها بهره مند شوید.

خرید لامپ ویدئو پروژکتور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *