متاسفانه مرورگر شما از سایت جهان پروژکتور پشتیبانی نمیکند
لطفا از لینک زیر مرورگرتان را بروزرسانی یا یک مرورگر دیگر دریافت کنید
browsehappy.com

پرینتر و انواع آن

پرینتر چیست؟

پرینتر که در زبان فارسی از آن با نام چاپگر یاد می‌شود یکی از تجهیزات جانبی رایانه محسوب شده، که می‌تواند داده های الکترونیکی از جمله متن یا تصویر را، از رایانه یا هر دستگاه دیگری مانند گوشی، تبلت و یا فلش گرفته و به نسخه های چاپی تبدیل ‌کند.

احتمالاً همه ما برای یک‌بار که شده ناچار به استفاده از پرینتر شده‌ایم به ویژه اگر با اداره‌ها و سازمان‌ها سر و کار داشته و یا مشغول تحصیل و تحقیق بوده‌ایم. برخی از ما نیز به صورت تخصصی کار با این دستگاه را تجربه کرده ایم و یا کاربر حرفه‌ای این حوزه هستیم.

امروزه این وسیله در تمامی ادارات، شرکت‌ها، سازمان‌ها و حتی خانه‌ها تبدیل به یکی از ملزومات اصلی شده‌است. از دانش آموزان گرفته تا دانشجویان و ارباب رجوع شرکت ها و ادارات همگی نیاز به پرینت اسناد و فایل های خود دارند.

بنابراین چه قصد خرید چاپگر داشته باشید و چه بخواهید از آن استفاده کنید، نیاز است اطلاعات کافی درمورد این دستگاه داشته باشید. اطلاعات این مقاله به شما کمک خواهد کرد با انوع پرینتر و نحوه کارکرد آنها آشنا شوید.

اما پرینتر چگونه کارمیکند؟

نحوه کار یک پرینتر و اینکه چگونه کار می کند، بر اساس ساختاری که دارد تعیین می‌گردد و عملکرد هر مدل متفاوت از دیگری است. پرینترهای متفاوت با ساختارهای متعدد در بازار موجود هستند که از سوی شرکت های گوناگون عرضه شده‌اند. صرف‌نظر از کیفیت خروجی، این دستگاه‌ها عملکردهای متفاوتی دارند، از همین‌رو کاربر می‌بایست پرینتر خود را بر اساس نیاز و انتظارات خویش انتخاب و تهیه نماید.

انواع پرینتر:

پرینترها در انواع و مدل‌های متفاوتی طراحی و تولید می‌شوند که عبارتند از: چاپگر ماتریس سوزنی، چاپگر لیزری، چاپگر جوهرافشان، تماسی و غیرتماسی و البته بر اساس نوع استفاده کاربر در دو دسته  رنگی و سیاه و سفید قرار می گیرند.

در ادامه جهت آشنایی شما عزیزان با انواع پرینترها توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد:

پرینترهای جوهرافشان:

پرینترهای جوهرافشان با پاشیدن قطرات بسیار ریز جوهر با استفاده از صفحات مغناطیسی روی کاغذ،

سبب پدید آمدن تصاویرمی شوند.

پرینتر‌های جوهرافشان از اواسط دهه ۸۰ میلادی وارد بازار شدند، این پرینتر‌ها به دلیل قیمت مناسب و ارزانی که دارند در بازار لوازم اداری بسیار پرطرفدار هستند. اغلب کاربران پرینتر‌های جوهرافشان، از این چاپگر برای پرینت عکس‌ها، بروشور و اشکال گرافیکی استفاده می‌کنند.

تولیدکنندگان پرینتر در حال‌حاضر با عرضه چاپگرهای پیشرفته و تکمیل فناوری مدل‌های پیشین، سعی در جلب رضایت کاربران خود دارند. برای مثال در حال حاضر «چاپگرهای جوهرافشان» با امکان اتصال به دوربین‌های دیجیتال، سبب تحولی بزرگ در زمینه چاپ تصاویر گشته‌اند‌. در صورتی که از جوهر و کاغذ مخصوص چاپ تصاویر در چنین چاپگرهایی استفاده شود، تصاویر چاپ شده دارای کیفیت بسیار بالایی خواهند بود.

نام مخزن جوهر این چاپگرها کاتریج است. باید به این نکته هم اشاره کرد که، پرینتر‌های جوهری کارتریج‌های بسیار گران قیمتی دارند، همچنین ظرفیت این کارتریج‌ها بسیار کم است و قابلیت شارژ ندارند.

پرینتر‌های جوهری متناسب با مصرف خانگی و یا صنعتی انواع گوناگونی دارند.

پرینترهای لیزری

چاپگرهای لیزری یکی از پرینترهای رایج رایانه شخصی است. این دستگاه از فناوری لیزر یا دستگاه فتوکپی بدون ضربه برای چاپ متن و تصاویر روی کاغذ استفاده می کند. چاپگرهای لیزری برای چاپ از جوهر استفاده نمی کنند و ماده مصرفی آن ها تونر است به این ترتیب مشکل خشک شدن جوهر در پرینتر لیزری وجود ندارد و در صورتی که از آن برای مدتی استفاده نکنید نیازی نیست تا کارتریج آن را تعویض کنید. 

تونر مورد استفاده در پرینتر لیزری دوام طولانی مدت دارد و شما می توانید چند هزار صفحه را فقط با یک کارتریج چاپ کنید. بسیاری از پرینترهای لیزری قابلیت چاپ سی هزار صفحه یا بیشتر را در یک ماه دارند و از این نظر سرویس دهی بی نظیری دارند به طوری که بعضی از افراد حتی با پانزده سال  کار مداوم با این پرینترها به مشکل برنخورده اند.

پرینتر لیزری

پرینترهای لیزری تک‌رنگ مانند دستگاه فتوکپی عمل می‌کنند که همین مسئله باعث می شود سرعت بالایی نیز داشته باشند. پرینترهای لیزری سیاه و سفید بهترین انتخاب برای چاپ صفحات متنی در تعداد بالا هستند زیرا دارای دقت بالایی هستند. از ویژگی‌های فوق العاده استفاده از پرینتر های لیزری تک رنگ قیمت پایین برای هر صفحه چاپ است. در حالت کل یک چاپگر لیزری بهترین انتخاب برای یک اداره بزرگ است که نیاز به چاپ متن های زیاد در طول روز دارند.

پرینتر رنگی لیزری

پرینترهای لیزری انتخاب بهتری از جهت چاپ تصاویر گرافیکی و عکس هستند. این چاپگرها باعث به وجود امدن  تصاویر گرافیکی و عکس‌هایی با کیفیت بالا می‌شوند که مورد نیاز عکاسان و گرافیست های حرفه ای می باشد. با توجه به کیفیت عالی این چاپگرها، مسلم است که قیمت بالایی نیز داشته باشند. این پرینترهای رنگی مناسب برای کاربردهای حرفه‌ای زیادی می باشد و برای محیط منزل و استفاده عمومی نامناسب است.

امروزه بسیاری از کاربران گرایش به استفاده از چاپگرهای لیزری یافته‌اند و دلیل این امر کاهش قیمت چاپگرهای لیزری رنگی است. ‌البته عموم کاربران پیش از خرید پرینتر علاوه بر در نظرداشتن قیمت، به پارامترهای دیگری نظیر سرعت و کیفیت نیز توجه دارند و تصمیم نهایی خود جهت خرید را بر اساس توازن بین پارامترهای فوق، می گیرند.

 

پرینتر چند کاره (Multi Function)

در اماکن اداری به دلیل کمبود فضا وجود یک چاپگر چند منظوره بسیار مفید است. چاپگرهای چند کاره می توانند در هزینه اولیه صرفه جویی کنند، زیرا به جای خرید بسیاری از پرینترها و دستگاه های فکس، می توانید تنها یک دستگاه چند منظوره خریداری کنید.

از ایرادات این دستگاه خراب شدن تمامی قسمت‌های آن در صورت خراب شدن یک بخش است. در کل این دستگاه برای مصارف عمومی و یا اداری کوچک کاربرد دارد. قیمت این دستگاه به نسبت امکانات و کارایی آن مناسب است.

 

 

 

پرینتر قابل‌ حمل

برای افرادی که نیازمند چاپگرهای قابل حمل هستند این دستگاه گزینه مناسبی به شمار می‌آید. اندازه این چاپگر در حد یک کیف دستی است و انرژی مورد نیازش را از باطری تأمین می‌کند. تکنولوژی این چاپگرها معمولاً جوهرافشان و یا روش تونرهای حرارتی (ریبون) است. کیفیت پایین پرینترهای قابل حمل یکی از معایب این دستگاه‌هاست. معایب دیگر این دستگاه‌ها آن است که سرعت چاپ آنها پایین است و باید برگه ها را تک تک وارد چاپگر کنید. از ویژگی های این چاپگر وجود یک پورت است که به کاربر اجازه می‌دهد بدون وصل کردن چاپگر به کامپیوتر اطلاعات را انتقال دهد.

پرینتر سه بعدی

پرینترهای سه بعدی این قابلیت را دارند که هر جسم سه بعدی را با هر نوع پیچیدگی تولید کنند. برای این کار لازم است شکل مورد نظر را در یکی از نرم‌افزارهای سه بعدی‌ساز طراحی و بعد آن را با متریال‌های مختلف چاپ کرد. این پرینترها اولین بار به صورت عمده برای نمونه سازی سریع مورد استفاده قرار گرفتند و امروزه عمدتاً به طور مستقیم برای چاپ قطعات محصولات و بالا بردن سرعت چرخه تولید مورد استفاده قرار می گیرند.

این تکنولوژی به این علت که طراحی از طریق کامپیوتر و پرینتر سه بعدی به طور مستقیم منجر به تولید قطعه فیزیکی می شود، مهم می باشد.

توجه به ویژگی‌های کاغذ برای چاپ

از نکاتی مهمی که در ارتباط با پرینتر ها باید به آن توجه کرد ویژگی‌های کاغذ است که شامل اندازه و ضخامت و سلامت کاغذی است که در سینی ورودی و خروجی پرینتر قرار می‌گیرد.

بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند، برای صرفه جویی در هزینه‌های پرینتر، از ملزومات و مواد مصرفی ارزان استفاده کنند. این ملزومات شامل کاغذ نیز می‌شود. استفاده از کاغذ‌های خیس، تا خورده، چروک و دست دوم می‌تواند به شدت روی کارکرد پرینتر تاثیر داشته و غلطک‌های آن را معیوب کند.

تمامی پرینترهای جوهری و پرینترهای لیزری شخصی، روی کاغذهای استاندارد (کاغذ نامه و اندازه‌های استاندارد و پاکت نامه) پرینت می‌گیرند و سینی ورودی و خروجی آنها دارای حداقل ۱۰۰ برگ ظرفیت هستند، البته به جز مدل‌های قابل حمل که دارای ظرفیت کمتری هستند.

ویژگی پرینترها

حال که با مفاهیم کلی و اختلافات موجود در این نوع پرینترها آشنا شدید کمی به توضیح بیشتر در مورد این پرینتر ها می پردازیم.

هر کدام از پرینتر ها دارای معایب و محاسنی نسبت به نوع دیگر هستند. بطور مثال هزینه ی شارژ پرینتر جوهر افشان از پرینتر لیزری ارازن تر است ولی در عوض هزینه ی چاپ هر عکس با پرینتر جوهر افشان در مقایسه با پرینتر لیزری بیشتر است.

یکی دیگر از معایب پرینتر های جوهر افشان این است که اگر در یک زمان مشخص ( بطور مثال چند روز ) از پرینتر خود استفاده نکنید، جوهرهای رنگ درون کارتریج خشک می شود و قابلیت چاپ را از دست خواهید داد ولی این عیب در پرینتر های لیزری وجود ندارد و شما می توانید با فراغ خاطر در هر زمانی که نیاز داشتید از پرینتر خود استفاده کنید.

از دیگر نقاط ضعف پرینترهای جوهر افشان می توان به سرعت پائین در چاپ تصاویر اشاره کرد که معمولا در پرینتر های لیزری بیشتر است.

در این مقاله سعی کردیم به نکات اولیه در ارتباط  با پرینتر، انواع پرینتر پرکاربرد امروزی و توضیح مختصری درباره آن ها بپردازیم. در مقالات آینده به شرح کاملتری از هرکدام از این آیتم ها خواهیم پرداخت. امیدواریم که این معرفی خلاصه برای شما مخاطب عزیز مفید واقع شده باشد.

 

برای خرید و یا راهنمایی درباره انواع پرینتر می توانید روی لینک زیر کلیک کنید:

خرید انواع پرینتر

یک دیدگاه برای “7”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *