متاسفانه مرورگر شما از سایت جهان پروژکتور پشتیبانی نمیکند
لطفا از لینک زیر مرورگرتان را بروزرسانی یا یک مرورگر دیگر دریافت کنید
browsehappy.com

پرینتر لیزری چیست

پرینتر لیزری به عنوان یکی از کالاهای پرکاربرد در دنیای الکترونیک، به سرعت توانسته است جای خود را در کنار کامپیوترهای شخصی و تجاری باز کرده و با قابلیت‌های خود هر روزه به تعداد مصرف کنندگان خود بیفزاید.

با توجه به توسعه روزافزون علم و تکنولوژی و با بررسی نیاز بازار، هرروزه انواع جدیدی از پرینتر لیزری به مشتریان ارائه می‌شود؛ اگر شما در جستجوی بهترین نوع چاپگرها هستید حتما به اطلاعات کافی در مورد پرینتر لیزری و ویژگی‌های آن نیاز خواهید داشت.

در مقالات پرینتر و انواع آن و نکات کلیدی خرید پرینتر به بررسی انواع پرینتر پرداختیم و نکات مهمی که شما برای خرید یک پرینتر به آن نیاز دارید را بررسی کردیم.

در این نوشتار شما را با اجزای سازنده پرینتر لیزری، کاربرد، مزایا و معایب این دستگاه آشنا خواهیم کرد، تا با دانستن این نکات بتوانید بهترین خرید پرینتر را داشته باشید.

کاربرد پرینتر لیزری

اگر روزانه نیاز است که اسناد و جزوات زیادی را پرینت و بایگانی کنید و کیفیت چاپ سیاه و سفید متون برای شما اهمیت زیادی دارد، پیشنهاد می شود پرینتر لیزری را انتخاب کنید. این چاپگر برای شرکت‌هایی که حجم کاری بالایی دارند و سرعت پرینت و چاپ سریع اسناد، برای آن‌ها اهمیت زیادی دارد می‌تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. پرینترهای لیزری برای چاپ متون با انواع فونت بهترین انتخاب هستند.

در نظر داشته باشید که، پرینتر‌های لیزری از سینی‌های کاغذ با ظرفیت بالا برخوردار هستند. بنابراین می‌توانند تعداد صفحات بیشتری را در یک زمان مشخص پرینت بگیرند. این دستگاه ها می‌توانند تا هزاران صفحه را در ماه، بدون هیچ مشکلی چاپ کنند. البته اگر به دنبال پرینتری برای چاپ عکس با کیفیت هستید و می‌خواهید، عکس‌ها را در آلبوم گذاشته، قاب بگیرید و یا در گالری بگذارید، باید به دنبال یک پرینتر جوهرافشان باشید. زیرا کیفیت چاپ عکس در پرینتر‌های لیزری، در حد قابل قبول و متوسط است.

وضوح تصویر یا Dpi در بیشتر مدل‌های پرینتر‌های لیزری، در حدود 600 نقطه در اینچ است. این میزان وضوح، برای چاپ عادی و روزمره در شرکت و کسب و کار‌های کوچک کافی است. البته میزان رزولوشن در یک چاپگر لیزری پیشرفته، می‌تواند به 2400 dpi نیز برسد.

laser printer

اجزای سازنده و قطعات پرینتر لیزری

اجزای سازنده یک پرینتر لیزری شامل یک منبع نور ثابت و یک آینه چندضلعی می شود. قطعه اصلی چاپ در این دستگاه شامل چرخ شارژکننده، چرخ هدایت کننده کاغذ، درام، محفظه تونر و چرخ انتقال است. دستگاه فیوزر در این چاپگرها، از چرخ فشاری و چرخ گرداننده تشکیل شده است.

کارتریج و تونر پرینترهای لیزری

بهتر است قبل از اینکه، به موضوع تونر پرینترهای لیزری بپردازیم، در مورد کارتریج و اجزای آن‌ها صحبت کنیم.

خیلی ها کارتریج و تونر را هم با یکدیگر اشتباه می گیرند؛ اما تونر و کارتریج با هم تفاوت دارند. تونر پرینتر لیزری درون کارتریج آن نگهداری می شود و تمام فرآیند چاپ با استفاده از مواد تونر صورت می گیرد.

کارتریج مخزن تامین رنگ پرینتر بوده و تونر یا جوهری که پرینتر برای چاپ عکس، اسناد و متون به کار می‌گیرد، درون این مخرن قرار می‌گیرد.

در پرینتر لیزری سیاه و سفید، تنها یک کارتریج وجود دارد که تونرش سیاه رنگ است؛ اما در پرینتر لیزری رنگی، 4 کارتریج مختلف با رنگهای متفاوت وجود دارد تا بتوانند انواع متون و تصاویر رنگی را به خوبی روی کاغذ چاپ کنند.

وظیفه پرینت اسناد روی کاغذ در پرینترهای لیزری، برعهده تونر است. نکته ای که باید بدانید این است که تونر، معادل جوهر نیست؛ بلکه تونر ماده ای پودری شکل و خشک است که از اجزای ریز پلاستیکی تشکیل شده است که این ذرات به روش الکترواستاتیکی شارژ شده اند. این پودر برای ثبات روی کاغذ به گرما نیاز دارد. توجه داشته باشید که کارتریج تونر نباید در معرض رطوبت و نور آفتاب قرار بگیرد.

فیوزر

فیوزر (Fuser)، یک غلطک گرم در پرینتر لیزری است که با عبور کاغذ از میان آن سبب می‌شود تا پودرهایی که در مناطق با بار منفی قرار گرفته‌اند ذوب شده و داخل الیاف کاغذ شوند.

درام

درام پرینترهای لیزری (Drum) قطعه بسیار مهمی است که شکل استوانه‌ای دارد. این قطعه که حساس به نور است در هنگام چاپ شروع به چرخش می‌کند و با استفاده از الکتریسیته ساکن شارژ می شود. پس از تابش لیزر، الگوی چاپ روی قسمت های شارژ شده درام مشخص شده؛  فیلم فیوزینگ کاغذ را گرم کرده و با این کار جوهر تونر بر روی کاغذ مورد نظر می‌چسبد و از این طریق، الگوی تعیین شده را بر روی کاغذ چاپ می‌کند.

پرینتر های لیزری رنگی

انواع پرینتر لیزری

پرینترهای لیزری براساس قابلیت و کارکردهایی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

اگر پرینتر‌های لیزری را براساس کاربردی که دارند بررسی کنیم، آن‌ها را به دو نوع تک کاره و چند کاره تقسیم می شوند. پرینتر‌های لیزری تک کاره، تنها قابلیت چاپ اسناد و تصاویر را دارند. در صورتی که پرینتر‌های لیزری چندکاره علاوه بر چاپ، توانایی کپی، فکس و حتی اسکن را نیز دارند.

اگر بخواهیم انواع پرینتر لیزری را براساس قابلیت و نوع چاپ آن‌ها دسته بندی کنیم، پرینتر‌های لیزری به دو گروه رنگی و تک رنگ تقسیم می‌شوند.

همانگونه که اشاره کردیم تونر‌ها بسته به نوع پرینتری که انتخاب می‌کنید، متفاوت هستند. پرینتر‌های تک رنگ از کارتریج‌های مشکی و پرینتر‌های رنگی علاوه بر رنگ مشکی از کارتریج آبی، زرد و قرمز نیز استفاده می‌کنند.

مزایای پرینتر های لیزری

  • کارتریج‌های تونر در پرینترهای لیزری به نسبت کارتریج‌های جوهری، ظرفیت و دوام بیشتری دارند، همچنین از قابلیت شارژ کارتریج برخوردار بوده و شما را تا مدتی از خرید کارتریج تازه بی نیاز می‌کنند.
  • یکی از نکاتی که قبل از خرید پرینتر، باید به آن دقت کنید هزینه مواد و ملزومات مصرفی پرینتر است. قیمت خرید مواد مصرفی پرینتر لیزری بسیار پایین‌تر و ارزان‌تر از پرینتر جوهری است.
  • سرعت چاپ در پرینتر‌های لیزری بسیار بالا است.
  • اسناد و متون چاپی در پرینتر‌های لیزری، کیفیت بسیار بالایی دارند.

معایب پرینتر‌های لیزری

  • پرینتر‌های لیزری می‌توانند اشکال و تصاویر را چاپ کنند، اما کیفیت این تصاویر چاپی قابل قیاس با کیفیت تصاویر در چاپ با پرینتر جوهری نیست.
  • پرینتر لیزری قیمت خرید بالاتری نسبت به پرینتر جوهر افشان دارد.
  • پرینتر‌های لیزری از پرینتر‌های جوهرافشان بزرگ‌تر بوده و به فضای بیشتری نیاز دارند.

پرینتر های لیزری چندکاره

قابلیت‌های جذاب پرینترهای لیزری

معمولاً پرینترهای لیزری، قابلیت های جذابی دارند. یکی از قابلیت های خاص پرینترهای لیزری، امکان Auto on و Auto off است؛ یعنی هنگامی که دستگاه در حالت چاپ نیست، به صورت خودکار به خواب می رود و بعد از ارسال دستور مجدد برای چاپ روشن می شود. این موضوع باعث صرفه جویی در مصرف برق می شود. از دیگر قابلیت های جذاب پرینترهای لیزری، قابلیت چاپ از راه دور یا eprint  است که که این امکان را فراهم میکند تا بدون نشستن پشت سیستم، کارهای مختلفی مانند چاپ و پرینت را انجام دهید.

جمع بندی

در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با اجزای سازنده پرینتر لیرزی آشنا کنیم. کاربردهای این دستگاه را برشمردیم و مزایا و معایب آن را تحلیل کردیم. در پایان امیدواریم بتوانید با مطالعه این مقاله اطلاعات لازم راجع به پرینتر های لیزری را به دست آورده باشید.

برای بهره مند شدن از راهنمایی مشاوران آگاه ما در زمینه خرید پرینتر و انتخاب بهتر، می توانید از طریق لینک زیر با ما در ارتباط باشید

خرید پرینتر

یک دیدگاه برای “پرینتر لیزری چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *